Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a tojást, a vajat egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, és ráöntjük a langyos tejet. Az egészet jól összedolgozzuk, és letakarva 30 percig kelesztjük.
Ez idő alatt a hagymát karikára vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az előre összekevert tejfölös tojást, végül a lisztet és a fűszereket.
A megkelt tésztát egy 28 cm átmérőjű tortaforma méretűre nyújtjuk, és a kikent formába terítjük úgy, hogy felfelé legyen egy kis pereme a tésztának.
Rákenjük a tölteléket, és kb. 180 Celsius-fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre