Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-sajtos rakott kelkáposzta

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • húsleveskocka
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • tejföl
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket forró vízben, melybe húsleveskockát, ételízesítőt és köménymagot tettem, félig megfőzöm. Egy edényben a rizst is félig megfőzöm.

    Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik, keverőtálba teszem a rizzel együtt, ráütök 1 tojást, hozzáadom az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel (ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió), jól összekeverem.

    Egy hőálló edénybe fektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, majd erre jön a kelkáposztalevelek másik fele. Meglocsolom tejföllel, s megszórom reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem. Tálaláskor teszek rá még tejfölt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin