Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben . A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót is. Gyenge rétestészta keménységű tésztává gyúrjuk.
Fél óráig pihentetjük, utána vékonyra kinyújtjuk, és háromba hajtogatjuk. Ezt 20 percenként még kétszer megismételjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel rácsalakban bevagdossuk a tészta tetejét, és kiszaggatjuk.
Zsírozott sütőlemezre tesszük a pogácsákat, ahol még 10 percig pihentetjük, így biztosan nem dőlnek majd el sütés közben. (Érdemes a készítés előtti estén összeállítani, és éjszakára pihentetni, mert így nem szükséges hajtogatni.)
Sütés előtt megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá, de tehetünk rá kömény-, illetve szezámmagot is. 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük.