Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-sajtos pogácsa

90 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben . A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót is. Gyenge rétestészta keménységű tésztává gyúrjuk.
  2. Fél óráig pihentetjük, utána vékonyra kinyújtjuk, és háromba hajtogatjuk. Ezt 20 percenként még kétszer megismételjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel rácsalakban bevagdossuk a tészta tetejét, és kiszaggatjuk.
  3. Zsírozott sütőlemezre tesszük a pogácsákat, ahol még 10 percig pihentetjük, így biztosan nem dőlnek majd el sütés közben. (Érdemes a készítés előtti estén összeállítani, és éjszakára pihentetni, mert így nem szükséges hajtogatni.)
  4. Sütés előtt megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá, de tehetünk rá kömény-, illetve szezámmagot is. 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 

MEGMARADT A KRUMPLIPÜRÉ? KÉSZÍTS BELŐLE POGÁCSÁT 

PÉKSULI SZABIVAL: DUPLASAJTOS VAJAS POGÁCSA, AMINEK MINDENKI ELKÉRI MAJD A RECEPTJÉT! 

11 EXTRAFINOM POGÁCSA, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD! 

Megjegyzés

Mindig két adagot szoktam csinálni, mert pillanatok alatt elfogyna. - Bernadetta

Ezek is érdekelhetnek

Friss