Tejfölös-sajtos pogácsa

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 csipetnyi só
  • sajt a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztává gyúrjuk.

    Fél óráig pihentetjük, utána nyújtjuk és háromba hajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük 20 perces pihentetési idővel. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk. Zsírozott sütőlemezre tesszük ahol még 10 percig pihentetjük különben eldőlnek. Legjobb a készítés előtti estén összeállítani és éjszakára pihentetni, mert így nem kell hajtogatni.

    Sütés előtt megkenjük tojással és sajtot szórunk rá, de tehetünk rá kömény- illetve szezámmagot is. 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Istenien finom, jó étvágyat hozzá.

Megjegyzés

Mindig két adagot szoktam csinálni, mert pillanatok alatt elfogyna.

Nagy Bernadett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Ibolya 4 évvel ezelőtt
Megsütöttem, mivel nálunk a pogácsa a menő, én egy kávéskanál sót tettem bele. Isteni, ma este is ezt kell sütnöm a fiam kérésére.
Mészáros Ildikó 4 évvel ezelőtt
Életem első pogácsája. Nagyon finom lett, tényleg több sót kell belerakni, de amúgy jó a recept.
Szajkó Sándorné 5 évvel ezelőtt
Ennyi liszthez egy csapott evőkanál só kell, már többször sütöttem. Üdv Mindenkinek!
Lestyán Szilvia 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, de a só tényleg kell bele, én többet tettem, de bírt volna még többet... és én tettem sajtot a tésztába is, nagyon fincsi:)!!
Varadi Timea 5 évvel ezelőtt
Szeretném kiprobalni a receptet , annyit segitsetek hogy a hutoben kell 1 éjszakat pihentetni a tésztat? Koszonom
judit sarkadi 5 évvel ezelőtt
Valoban finom pogacsa, de a so hianyzott belöle, legközelebb lagalabb egy fel kaveskanal sot teszek bele. Ha a raszort sajt sosabb lett volna (roqfort sajt) jobban kiegeszitette volna a sotlan teszta izet.
Kecskeméti 5 évvel ezelőtt
Imádom....kékpenészes sajtal vadítva....hmmmm!

Hasonló Receptek

Magazin