A cukrot a tejbe szórjuk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a tetejét megszórjuk liszttel, felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, sózzuk, elmorzsoljuk benne a vajat, vagy margarint, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk, konyharuhával letakarjuk.
Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkán adagokra osztjuk, amilyen nagyságú lángost szeretnék, majd gombócokká formáljuk. A tésztagombócokat letakarjuk, hagyjuk még kelni 20 percig.
Ekkor egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, amiben kényelmesen elfér a lángos, a tésztát megfogjuk és a levegőben az ujjainkkal nyújtjuk, közben forgatjuk körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya.
Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba tesszük, közepes hőmérsékleten sütjük meg mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leigya róla.
A tejfölt sózzuk kicsit, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sajtot lereszeljük és ezekkel tálaljuk.