A burgonyát megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a gömbölyű részéről levágjuk a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor). Enyhén sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük.
Egy lábasban 1 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával és egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-át, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
A főtt krumplit papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a vizet, majd tepsibe tesszük egy olívaolajos sütőpapírra. Megkenjük a feltéttel, a tetejére reszelt sajtot és petrezselyemzöldet teszünk. Ezután 200 fokon 20 percig sütjük. Bármilyen idénysalátával kínálható.
Ha mégis unnánk a szokásos burgonyás köreteket, és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor ez a recept tökéletes választás. Önálló ételnek is kiváló. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!