Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-sajtos burgonyaszelet

Hozzávalók

  • 3 db nagy krumpli (15-20 dkg)
  • 3 ek reszelt füstölt sajt
  • 3 ek tejföl
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • petrezselyemzöld (apróra vágva)

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a gömbölyű részéről levágjuk a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor). Enyhén sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük.
    2. Egy lábasban 1 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
    3. A főtt krumplit papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a vizet, majd tepsibe tesszük egy olívaolajos sütőpapírra. Megkenjük a feltéttel, a tetejére reszelt sajtot és petrezselyemzöldet teszünk. Ezután 200 fokon 20 percig sütjük. Bármilyen idénysalátával kínálható.

    7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI) >>> 

    SAJTOS PALACSINTA MARADÉK KRUMPLIPÜRÉBŐL >>> 

Megjegyzés

Ha mégis unnánk a szokásos burgonyás köreteket, és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor ez a recept tökéletes választás. Önálló ételnek is kiváló.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin