Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-márványsajtos rántott tök

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • 1 kis, zsenge tök
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg márványsajt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • Cayenne-bors
  • a panírozáshoz liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a kisütéshez olaj

Elkészítés

    1. A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeletlejük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet leitatjuk.
    2. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük.
    3. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Mától ez az étel is egy kedvenc! Nagyon finom!
KisPaintballer
Nagyon szeretem a tököt, de a márványsajtért nem rajongok... milyen fajta sajttal lehet még jó?
ÁKata
Egyik kedvencem a rántott tök, úgyhogy fellelkesített ez a recept. Három megjegyzés: ha a tök zsenge, nem kell kimagozni; én fél centinél vastagabbra nem szoktam vágni, úgy jobban átsül - főleg, ha 2-t ragasztok egybe; ha a hámozott tököt gyengén lesózom és hűtőben pihentetem panírozás előtt, könnyebb lisztbe forgatni és ízletesebb.

Hasonló Receptek