Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös rakott krumpli

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 db krumpli (közepes)
  • 1 doboz tejföl (nagy)
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg mangalica kolbász
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    1. A tojást csipet sóval keményre főzzük, a krumplit héjában megfőzzük. A tejfölt csipet sóval és az olajjal kikeverjük, a kolbászokat hideg víz alá tesszük egy pillanatra, hogy a bőrét letudjuk szedni.
    2. Megtisztítjuk a tojásokat és a krumplit, karikára vágjuk a kolbásszal együtt, a hagymát kockára aprítjuk.
    3. Egy jénai tál aljára teszünk a kikavart tejfölből, majd a krumpli felét lerakjuk, sózzuk, rászórjuk a hagyma felét, rárakjuk a kolbászokat és a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék krumplival, sózzuk, megszórjuk a maradék hagymakockával, végezetül a tetejére simítjuk a tejfölt.
    4. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A LEGFINOMABB RAKOTT KRUMPLI HÁROMFÉLE SAJTTAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin