Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös rakott kel csőben sütve

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 db csili paprika
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • köménymag
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés

    1. A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, és néhány percig forró, sós vízben főzzük. A hagymát, a fokhagymát, 1 db csilit és a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
    2. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát olívaolajon, rátesszük a fokhagymát, a csilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, egy keverőtálba tesszük. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és előfőzzük. Ezután hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet, megfűszerezzük, és összekeverjük.
    3. Egy tepsit kivajazunk, belerakjuk a kelkáposztalevelek felét, beborítjuk a töltelékkel, teszünk rá paprikát és paradicsomot, majd rátesszük a maradék kelkáposztát. Meglocsoljuk bőven tejföllel.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük. Csilipaprikával és tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett. Jót lakmároztam belőle, és maradt még későbbre is.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin