Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös puliszka kacsazúzával és paradicsommal

Hozzávalók

  • 4 dkg libazsír
  • 1/2 fej felaprított hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg kacsazúza
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg paradicsom
  • 0,2 dl olaj
  • 1/2 tk cukor
  • néhány levél friss lestyán
  • 50 dkg tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 szelet bacon

Elkészítés

    1.  A felmelegített libazsíron üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a megtisztított zúzát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 1,5 órán keresztül pároljuk. Kis adagokban pótoljuk az elpárolgott folyadékot. 
    2. Közben meghámozzuk, kimagozzuk és felaprítjuk a paradicsomot. Felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral és a lestyánnal ízesítjük, és közepes lángon megpirítjuk.
    3. A tejfölt összekeverjük a vajjal, a darával és némi sóval. Vastag falú vagy teflonserpenyőben, nagy lángon, folyamatosan kevergetve 6 percen keresztül főzzük. A félbevágott baconszeleteket két szalvéta közé tesszük, és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ropogósra sütjük. 
    4. Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a puliszkából. A paradicsomos raguval meglocsolt zúzával és a baconnel tálaljuk.
A paradicsomot ne sokáig pirítsuk, mert megbarnul, és keserű lesz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin