Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-pudingos kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25x39 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • pár csepp citromlé vagy ecet
  • A pudinghoz:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 80-90 dkg tejföl (2 nagy vagy 4 kis pohár)
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • kakaópor
  • 10 gr zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni.

A sütőt 220 fokra bemelegítem.

A tésztához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverem. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben.
Belekeverem - de most már csak kanállal - a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét, és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.

A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót, és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit *megturkálom*, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal a tészta tetejére egyenletes darabkákat szaggatok.

Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm.

A tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek, és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel, és a kihűlt sütire öntöm. Majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.

Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss