Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt alaposan átmosom, rózsáira szedem, sóval és fehérborssal ízesítet lobogó vízben félpuhára főzöm, vigyázva arra, ne essen szét, majd leszűröm. Teflon serpenyőben 1 evőkanálnyi vajon, sóval, borssal ízesítve, kevés víz hozzáadásával megpirítom a zsemlemorzsát.

Egy mélyebb jénait vagy tűzálló tálat kikenek a maradék vajjal, megszórom kevés pirított morzsával. A félig főtt karfiolrózsákat megforgatom a pirított morzsában, és a tálba helyezem, akár több rétegben is. Minden rétegre öntök keveset a tejfölből, rászórok a kétfajta reszelt sajtból. A tetejére ráöntöm a maradék tejfölt, megszórom a megmaradt pirított morzsával, majd a sajttal. 160 fokra előmelegített sütőbe tolom, addig sütöm, míg a sajt rápirul.

Frissen tálalom, igény szerint tejfölt és még egy kevés reszelt sajtot kínálok hozzá.

Megjegyzés

A fenti változat a vegetáriánus étrendet kedvelőknek ajánlott. Én, mint Húsmuskétás 25-30 dkg darált pizzasonkát is szoktam a rétegek közé adagolni. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss