Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös póréhagymaleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes szál póréhagyma
  • 1-2 hús- vagy zöldségleves kocka (vagy húsleves)
  • vaj vagy olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • 1,5 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és a zsiradékon puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, halványra pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük leveskockával és a fűszerekkel, fedő alatt lassú tűzön felfőzzük.

    Ha már nagyjából kész, felöntjük a borral, 1-2 percig gyöngyöztetjük, végül hőkiegyenlítéses módszerrel a tejföllel behabarjuk a levest.

    Forrón, reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin