Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-pikáns sonkaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 2-3 ek olaj
  • 2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 1,5 l alaplé vagy a sonka főzőleve
  • leveszöldség (répa, zeller, karalábé, fehérrépa)
  • 2 db burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • majoranna
  • 3 db babérlevél
  • 10 db egész bors
  • 1 tk szárított gyömbér
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk pirospaprika
  • szerecsendió
  • 3 dl tejföl
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek mustár
  • petrezselyem
  • főtt tojás
  • 1 csokor friss snidling

Elkészítés

    1. A felforrósított olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sonkát és addig pirítjuk, amíg a hús jól átsül. 
    2. Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a tetszés szerint összevágott leveszöldséget és a kockára vágott krumplit. Beletesszük a kisebb fej fokhagymát, a majorannát, a babérlevelet, a borsot, a szárított gyömbért, a rozmaringot, a pirospaprikát és a szerecsendiót. Kb egy órán át gyöngyözve főzzük, addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
    3. Közben készítünk egy rendhagyó habarást. A tejfölt elkeverjük a citromlével, a barna cukorral, a liszttel, a mustárral és egy kis petrezselymmel. A leves levéből hozzákeverünk egy kicsit, jól elkeverjük el, aztán behabarjuk vele a levest. Miután buggyant egyet, lehúzzuk a tűzről.
    4. Tálalásnál belerakjuk a negyedre vágott kemény tojást, és a snidlinget.

    Videó! Így készítheted el a sonkalevest! >>>

    ÍGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK HÚSVÉTI SONKÁT! 13 EGYSZERŰ RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin