Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös meggyleves

Hozzávalók

  • 40 dkg magozott meggy
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl (20%-os)
  • 1/2 db citrom (reszelt héja és leve)

Elkészítés

    1. A magozott meggyet egy fazékban a cukrokkal 5 percig pároljuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel, és 15-20 percig főzzük.
    2. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a meggyleves levével hígítjuk egy kicsit, és csomómentesre keverjük.
    3. A pudingos keveréket a leveshez öntjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is, és közben folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Tálalás előtt alaposan lehűtjük.

      Még több gyümölcsleves >>> 

      Meggyes finomságok >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin