Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös medvehagyma-krémleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát és a vöröshagymát apróra felvágjuk. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és pár percig pároljuk tovább, majd hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, végül felöntjük a borral és a vízzel.
  3. Ezután addig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen a leves.

Megjegyzés

A hozzáadott tejföltől kissé pikánsan savanykás lesz a leves, de nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss