Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös mazsolakenyér

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: egy jó nagy püspökkenyér formát (őzgerincet) kivajazok, és liszttel beszórom. A mazsolát megmosom, lecsöpögtetem, és a szárát leszedem. 1 evőkanál liszttel összekeverem. A lisztet a sütőporral elkeverem.

Elkészítése: a tojást a porcukorral és sóval habosra keverem, ezután a tejföllel tovább keverem. Ekkor hozzáadom a sütőporos lisztet, és beleforgatom a mazsolát. A tésztamasszát beleöntöm a kikent formába. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és erős lángon 5 percig sütöm, majd a lángot közepesre mérsékelem. 45–50 percnyi sülés után megnézem, hogy a közepe is átsült-e már. (Ha a teteje idő előtt barnul, alufóliával vagy papírral befedem.) Melegen deszkára borítom. Csak akkor vágom fel, ha kihűlt. Fóliában sokáig eltartható finom sütemény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss