Elkészítés: A malachúst megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és a malachúst beletesszük. Sózzuk, fűszerezzük törött borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és fedő alatt, időnként megkeverve majdnem puhára pároljuk.
Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni belőle, és felforraljuk. Beletesszük a felkockázott sárgarépát és a zöldborsót, majd ezeket puhára főzzük, végül beleszórjuk a tésztát is.
Amikor minden megpuhult, ízesítjük citromlével, tejfölt adunk bele, és forrón levesestálba tálaljuk. Ízlés szerint kaprot is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre