Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös malacleves

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A malachúst megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.

A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és a malachúst beletesszük. Sózzuk, fűszerezzük törött borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és fedő alatt, időnként megkeverve majdnem puhára pároljuk.

Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni belőle, és felforraljuk. Beletesszük a felkockázott sárgarépát és a zöldborsót, majd ezeket puhára főzzük, végül beleszórjuk a tésztát is.

Amikor minden megpuhult, ízesítjük citromlével, tejfölt adunk bele, és forrón levesestálba tálaljuk. Ízlés szerint kaprot is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss