Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös máj

MME MME
2 3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májdarabokat megtisztítom, felkockázom. A vöröshagymát forró olajon megdinsztelem, majd ráteszem a májat. Amikor megváltozott a színe, felöntöm vízzel (kb. annyival, hogy bőven ellepje, ez később pótolható). Közben készítek egy habarást: a tejfölbe kb. 1-2 evőkanál lisztet teszek, majd a fűszereket (só, sok bors és még több petrezselyemzöld, paprika, esetleg egy kis ételízesítő, ízlés szerint fokhagyma). Amikor a máj megfőtt, megpuhult, behabarom. Szarvacska- vagy orsótésztával nagyon finom.

Megjegyzés

A receptet Dark ash üldte. - MME

Ezek is érdekelhetnek