Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös lencsefőzelék

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét 6-8 órával a főzés előtt beáztatjuk.
  2. Leöntjük a levét és egy edénybe tesszük. A hagymát felkockázzuk, és a lencséhez keverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le.
  3. Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen leöntjük és pótoljuk a tejjel. Készítsük el a rántást olajból, lisztből, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát is. Közepes lángon kevergetjük, amíg el nem kezd rotyogni és kellően be nem sűrűsödik. Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet. Kevergetve még 5 percig forraljuk. 
  4. Keverjük el a tejföllel és a mustárral. Ha elégedettek vagyunk a sűrűségével, adjuk hozzá az ecetet és a cukorot. Sóval, borssal ízesítjük.

LENCSEFŐZELÉK CSICSERIBORSÓVAL >>> 

LENCSEFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL >>> 

ÚJÉVI LENCSEFŐZELÉK >>> 

Megjegyzés

Azért küldem el, mert én nem találtam a receptek között hagyományos lencsefőzeléket, és gondoltam megosztom másokkal is. - zslakatos

Ezek is érdekelhetnek

Friss