Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös krumplileves virslivel

Hozzávalók

  • 15 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • 1/4 db paradicsom
  • 1/4 db paprika
  • babérlevél
  • 1/2 db hagyma
  • 1 pár lm, gm virsli
  • 2 ek laktózmentes tejföl
  • 1/2 ek barna rizsliszt
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A burgonyát és sárgarépát meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. Egy fazékba egy kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a répát, majd a krumplit is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd felengedjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet és a hagymát. Közepes lángon készre főzzük, majd beletesszük a karikára vágott virslit, és összeforraljuk.
    2. tejfölt simára keverjük a liszttel és az apróra vágott petrezselyemmel, majd hőkiegyenlítés után egy habverő segítségével csomómentesen a forró leveshez keverjük, és pár percig forraljuk.
    3. Tálalás előtt kivesszük a levesből a paprikát, a hagymát és a babérlevelet.

    Így készítheted el a tejfölös krumplilevest virslivel! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin