Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplileves vargányával

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk. A karalábét és a burgonyát lehámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárga és fehér répát és a gombát. Sózzuk, borssal megszórjuk. Fedő alatt puhára főzzük.

Rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet, a zeller levelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Felöntjük vízzel. Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy kis ecettel.

Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen. A levesbe szaggatjuk. Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss