Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös krumplileves vargányával

5/5
Tejfölös krumplileves vargányával

Hozzávalók

  • 70 dkg burgonya
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 1 közepes vörös hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • őrölt bors
  • 1 mk bazsalikom
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 kis csokor vágott petrezselyem zöld
  • 1 db zeller levél
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 tk piros paprika
  • 1 ek olaj
  • 330 gr tejföl
  • 3-4 ek liszt
  • 1 tk ecet

Elkészítés

    A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk. A karalábét és a burgonyát lehámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárga és fehér répát és a gombát. Sózzuk, borssal megszórjuk. Fedő alatt puhára főzzük.

    Rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet, a zeller levelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Felöntjük vízzel. Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy kis ecettel.

    Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen. A levesbe szaggatjuk. Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin