Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös krumplileves kolbászkarikákkal

default user icon
Tejfölös krumplileves kolbászkarikákkal

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 2 db babérlevél
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 1 ek frissen felaprított zellerzöld
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés

    1. A meghámozott, megmosott burgonyát felkockázzuk, és a babérlevéllel együtt háromszoros mennyiségű vízbe tesszük. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a zellerrel együtt ezt is az edénybe rakjuk. Az egészet puhára főzzük, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd lehúzzuk a tűzről.
    2. Az olajat serpenyőben felhívítjük, kevergetve  hozzáadjuk a lisztet, és 1 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, feleöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő levesbe csorgatjuk.
    3. A tejfölt simára keverjük egy-két merőkanálnyi levessel, majd az egészet visszaöntjük az edénybe.

      13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

      11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 


Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin