Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös krumplifőzelék

14 4.8/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 kávéskanálnyit, vagy ízlés szerinti mennyiséget). Hozzáadjuk a vastagabb szeletekre vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a babérleveleket is. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 kávéskanálnyit).
  2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet.
  3. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd folyamatos kevergetés közben a tűzről levett krumplihoz adjuk. Még néhány percig főzzük.

EGYSZERŰ TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK 

TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK CSIRKEMELLFALATOKKAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss