Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös krumplifőzelék fasírttal

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk majoránna
  • 3 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek almaecet (6%-os)
  • A fasírthoz:
  • 2 db zsemle
  • tej
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma (közepes, reszelve)
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk és étolajon kissé megdinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. Ezután 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a krumplit és puhára főzzük.
    2. A liszttel elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítetjük a végén.
    3. A fasírthoz a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húst összegyúrjuk a tojással, a lereszelt hagymával, fokhagymával, sval és a borssal. Közepes gombócokat formázunk, megforgatuk a zsemlemorzsába és étolajban fedő alatt, lassú tűznél kisütötjük.

    A 16 LEGFINOMABB FŐZELÉK - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

    10 POFONEGYSZERŰ FŐZELÉK, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

Megjegyzés

A mai ebédünk.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin