Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös krumplifőzelék csirkemellfalatokkal

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya (nagy)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk liszt
  • 1 dl tejföl
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A megpucolt krumplit felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük vízzel, és beletesszük a babérleveleket. Közepes lángon kb. 15-20 percig főzzük, addig, amíg a krumpli puha nem lesz.
    2. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és öntünk alá egy kevés vizet, majd addig pároljuk, amíg meg nem puhul.
    3. Amikor a krumpli megpuhult, a tejföllel összekevert liszttel behabarjuk. Összekeverjük, és néhány perc főzés után tálaljuk. A tányérra szedünk a főzelékből, és kanalazunk rá húst és szaftot.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin