Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös krémpite

default user icon

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 24 dkg cukor
  • 7,5 dl tej
  • 1 db kisebb citrom reszelt héja
  • 80 dkg tejföl
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db kisebb tojás
  • csipetnyi só
  • csipetnyi reszelt citromhéj
  • 4 ek tej

Elkészítés

    1. A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni. 
    2. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
    3. Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk.
    4. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.

Megjegyzés

Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin