Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg krumpli
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • esetleg erőspaprika, aki szereti

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük.

    A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést.

    Amikor a burgonya már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin