Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.
Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Amikor már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
Végül hozzá tenni az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatni, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tálaláskor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát vagy rizst.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre