Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös karfiolleves aprólékkal

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, és elkezdem pirítani az olajon. Hozzáadom a csirkeaprólékot (akár szárnyakat is lehet). Beleteszem a kockára vágott répákat, a zöldséget és a kisebb rózsákra szedett karfiolt. Kevés párolás után felöntöm 2 liter vízzel, és felfőzöm az egészet.

Ha felfőtt, kis gázra veszem, sózom, borsozom, pirospaprikázom, és beleteszem a leveskockát. Ha már minden majdnem puha, akkor beledobom a tésztát, és azzal is főzöm egy kicsit. Veszek ki a levéből, kikeverem vele a tejfölt, és az egészet beleöntöm a levesbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Ha már unod a megszokott karfiollevest... - JamborneErika

Ezek is érdekelhetnek