Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös karfiol II.

MME MME
5 5/5
45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom, és kis kockákra, darabokra vágom. A kemény csumáját én kidobom. A hagymát apróra felvágom, és egy kanál zsíron megdinsztelem. Kiskanál pirospaprikát szórok rá, és felengedem pici vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg benne. Belerakom a karfiolt, megszórom őrölt borssal, pici sóval, ételízesítővel, majd felengedem annyi vízzel, hogy a karfiolt épp ellepje. Fedő alatt párolom. Mikor kész, egy pohár tejfölt kikeverek egy evőkanál liszttel, és lyukas kanálon vagy nagylyukú szűrőn rászűröm a karfiolra. Előtte érdemes levenni a tűzről, hogy ne csomósodjon be az egész. Mikor beleszűrtem a lisztes tejfölt, picit még visszateszem összefőzni.

Mellé apró kagylótésztát vagy copfocska tésztát szoktam főzni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss