Tejfölös karalábéleves

default user icon
6 4.9/5

Hozzávalók

  • 2 fej zsenge karalábé,
  • 2 szál zsenge sárgarépa,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 tyúkhúsleveskocka,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 evőkanál olaj,
  • vaj,
  • só,
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 4 évvel ezelőtt
Mától ez az étel is egy kedvenc! Nagyon finom!
Geambasu Réka 6 évvel ezelőtt
Nekem is nagyon jól sikerült, nagyon finom lett! Rántást viszont nem készítettem, csak eresztéket (habarást), de anélkül is kiváló!
lászló istván 6 évvel ezelőtt
Szasztok. Nekem mindig betúrósódik rajta a tejföl. Valaki nem tudja esetleg, hogy miért? Egyébként ízre nagyon finom csak nem esztétikus.
judit sarkadi 6 évvel ezelőtt
Kiprobaltam ezt a receptet, elöször 1 dl tejfölt tettem bele, de soknak talaltam, legközelebb csak 2-3 evökanalnyival izesitettem igy jobb lett, es durvara örölt feketeborsot is szortam egy keveset.
Csia Andrea 6 évvel ezelőtt
Nagyon szeretjük a karalábélevest, sokfélét ki is próbáltunk már, de mind közül ez a legfinomabb! Köszönöm szépen a receptet!
Ripli Hajni 8 évvel ezelőtt
Elkészítettem ezt a levest a családomnak.. Azt hiszem a receptetet minősítik a gyermekeim: 3 éves kislányom kétszer repetázott belőle és 1 éves kisfiam is az utolsó cseppig bekanalazta! Felkerült a kedvencek közé!

Hasonló Receptek

Magazin