Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-kapros krumplileves

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemgyökér
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors

Elkészítés

    1. A burgonyát, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a burgonyát kockára, a hagymát apróra, a többi zöldséget karikára vágjuk. A petrezselyem- és a kaporlevelet apróra vágjuk.
    2. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldségeket, fokhagymát és tovább pároljuk.
    3. Ezután a zöldségeket megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, összekeverjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Fűszerezzük borssal, sóval, ételízesítővel, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
    4. A tejfölt kevés vízzel, sóval jól kikeverjük és a levesbe öntjük. A levest jól kiforraljuk, végezetül megszórjuk az aprított petrezselyem zöldjével és a kaporral. Forrón tálaljuk.

      13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin