Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Papírral bélelt, nagy, szögletes sütőlemezre felkenjük a masszát, és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ezután deszkára borítjuk, ha kihűlt, félbevágjuk. Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy tésztalap, elhelyezzük az egyik lapot.
A tejszínből kemény habot verünk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, azután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint.
A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva kissé rá is nyomjuk.
Tortabevonóval lekenjük a tetejét, majd befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre