Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-kakaós túrókocka

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi só
  • A krémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • porcukor
  • 25 dkg meggy (cseresznye)
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

Papírral bélelt, nagy, szögletes sütőlemezre felkenjük a masszát, és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ezután deszkára borítjuk, ha kihűlt, félbevágjuk. Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy tésztalap, elhelyezzük az egyik lapot.

A tejszínből kemény habot verünk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, azután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint.

A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva kissé rá is nyomjuk.

Tortabevonóval lekenjük a tetejét, majd befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss