Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös gombócleves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 db krumpli
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoranna
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit főzzük puhára sós-ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükség lesz rá. A krumplit törjük össze, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el párolni. Ezután nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, és engedjük fel a krumpli főzőlevével. Szükség esetén vízzel pótoljuk, hogy elég mennyiségű levest kapjunk. Lassú tűzön főzzük.

    A kihűlt tört krumplihoz adjuk hozzá az apró kockára vágott kolbászt, a petrezselyemzöldet, a lisztet és a fűszereket. Jól dolgozzuk össze, hogy formázható masszát kapjunk belőle. Vizes kézzel kis gombócokat formáljunk, majd óvatosan tegyük bele a levesbe, és kb. 10 percig főzzük.

    A tejfölt egy kevés levessel keverjük simára, majd amikor a gombócok megfőttek, állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin