Elkészítés: A sertéskarajt mossuk meg, szárítsuk le a vizet, szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe. Hevítsünk olajat, majd kellemesen barnásra pirítsuk meg benne a szeletek mindkét oldalát.
Egy nagyobb edényben készítsünk pörköltalapot. Olajon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, a tűzről levéve adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá a gombát, egy kicsit dinszteljük, majd a húsokat helyezzük be, és együtt pároljuk. Mikor már megpuhult a gomba és a hús is átfőtt, akkor keverjünk hozzá tejfölt ízlés szerint, kb. egy nagy pohár tejföl 3/4 részét. Végül adjuk hozzá a pálinkát, de ezzel már ne főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre