Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-gombás rakott palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • 15 db sós palacsinta
  • 20 dkg gomba
  • Pár csepp citromlé
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg füstölt hús
  • 1 ek finomliszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek sajt (reszelt)
  • szerecsendió (vagy őrölt fekete bors)
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. A szokásos módon kisütünk 15 db palacsintát (csak ezúttal kihagyjuk belőle a cukrot). Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát, majd rácsepegtetjük a citromlevet. A margarinban néhány percig pirítjuk a füstölt húst, hozzáadjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és a tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál tejföl t. A sajt felével, sóval és reszelt szerecsendióval vagy törött borssal ízesítjük.
    2. Ebből a krémből minden palacsintára rakunk egy halmot, majd feltekerjük őket. Ezután tűzálló tálra egymás mellé fektetjük.
    3. A megmaradt tejföl t simára keverjük a tojássárgájával, a reszelt sajt tal ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat. Sütőbe tesszük, majd néhány percig sütjük. 

    TEPSIS KRUMPLI PALACSINTATÉSZTÁVAL>>> 

    DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT PALACSINTA>>> 

    RÁNTOTT PALACSINTA SAJTTAL, KOLBÁSSZAL TÖLTVE>>> 

Megjegyzés

Özv. Kátai Jenőné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin