A szokásos módon kisütünk 15 db palacsintát (csak ezúttal kihagyjuk belőle a cukrot). Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát, majd rácsepegtetjük a citromlevet. A margarinban néhány percig pirítjuk a füstölt húst, hozzáadjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és a tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál tejfölt. A sajt felével, sóval és reszelt szerecsendióval vagy törött borssal ízesítjük.
Ebből a krémből minden palacsintára rakunk egy halmot, majd feltekerjük őket. Ezután tűzálló tálra egymás mellé fektetjük.
A megmaradt tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a reszelt sajttal ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat. Sütőbe tesszük, majd néhány percig sütjük.