Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-gombás rakott palacsinta

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A szokásos módon kisütünk 15 db palacsintát (csak ezúttal kihagyjuk belőle a cukrot). Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát, majd rácsepegtetjük a citromlevet. A margarinban néhány percig pirítjuk a füstölt húst, hozzáadjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és a tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál tejfölt. A sajt felével, sóval és reszelt szerecsendióval vagy törött borssal ízesítjük.
  2. Ebből a krémből minden palacsintára rakunk egy halmot, majd feltekerjük őket. Ezután tűzálló tálra egymás mellé fektetjük.
  3. A megmaradt tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a reszelt sajttal ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat. Sütőbe tesszük, majd néhány percig sütjük. 

TEPSIS KRUMPLI PALACSINTATÉSZTÁVAL>>> 

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT PALACSINTA>>> 

RÁNTOTT PALACSINTA SAJTTAL, KOLBÁSSZAL TÖLTVE>>> 

Megjegyzés

Özv. Kátai Jenőné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss