Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • bors
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • 1 mk szerecsendió (őrölt)
  • 1 pohár tejföl (nagy)
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. A gombát megmossuk, nagyobb szeletekre aprítjuk, majd a hagymára téve fedő alatt megpároljuk. Ha elegendő levet eresztett, 1 dl meleg vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
    2. Egy kisebb tálban habarást készítünk (1 nagy pohár tejföl, kb. 2 dl víz és a liszt összekeverve). Ezt követően ráhabarjuk a gombára. Összeforraljuk, 5 percig kevergetjük, majd lezárjuk, és kicsit állni hagyjuk.
    3. Köretként nokedlit, tésztát kínáljunk hozzá.

    CSIRKÉS-GOMBÁS TÉSZTA 

    GÖRÖG JOGHURTOS-GOMBÁS PENNE 

    CSIRKÉS GOMBALEVES 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

haynaup
Finom lett! Köszi! :)

Hasonló Receptek

Magazin