A zöldségféléket megtisztítjuk. A gombát, petrezselymet, répát szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk a lehető legapróbbra. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a répát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot, megszórjuk ételízesítővel, borssal, csipet kakukkfűvel és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Ezután rátesszük a pirospaprikát és felengedjük vízzel. Ha szükséges, sózzuk.
Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a tésztát. Ha a tészta megfőtt, kevés liszttel elkeverjük a tejfölt és behabarjuk vele a levest. Végül az apróra vágott petrezselymet is rádobjuk.
Tálaláskor a tányérban még lehet tejföllel dúsítani.