Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gombát és újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. 
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Kb. 1,5 l vízzel felengedjük, majd beledobjuk a leveskockát.
  3. Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet és a tojást összekeverjük, megsózzuk, majd a levesbe szaggatjuk.
  4. A leveshez keverünk egy kevés lisztet, és felforraljuk. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk egy kevés pirospaprikával.

Megjegyzés

Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss