A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gombát és újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Kb. 1,5 l vízzel felengedjük, majd beledobjuk a leveskockát.
Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet és a tojást összekeverjük, megsózzuk, majd a levesbe szaggatjuk.
A leveshez keverünk egy kevés lisztet, és felforraljuk. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk egy kevés pirospaprikával.
Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!