Tejfölös gomba

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 üveg sör vagy 1 pohár bor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a gombát felkockázzuk (iszunk egy korty sört vagy bort). A hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, amikor megpirult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és 2 kávéskanál pirospaprikát adunk hozzá, majd elkeverjük (egy korty...). Az ínycsiklandozó piros alapba beletesszük az összevágott gombát, és 1-2 percig dinszteljük (egy korty...), majd kb. 2 dl vizet ráöntünk, beledobjuk a babérleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, tehetünk bele fokhagymát is ( egy korty...). A tejfölt csomómentesre keverjük. Amikor a gomba megpuhult, levesszük tűzről, és a tejfölt hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre 4-5 percre, közben kevergetjük, mert könnyen odaéghet. Ha kész, a fazék fölé hajolva mélyet szippantunk remekművünk gőzéből, majd iszunk egy nagy kortyot. Nokedlit ajánlok köretnek hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A receptet M.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasznos Virág 3 évvel ezelőtt
Köszönöm a recept jó, de az italt mellőzöm. Vira
Rózsa Adrienn 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Jópofa a recept!
Molnárné Györe Katalin 6 évvel ezelőtt
Szeretek borral főzni! Néha még az ételbe is teszek! :) Tetszett a recept!
magyar andrea 7 évvel ezelőtt
Megfőztem és jókedvre derültem... Én a végén 2 kortyot még ajánlok:)
Mária 7 évvel ezelőtt
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ennyire jópofa leírással talán még a gyermekeimet is rá tudnám venni a gomba megevésére:)
tóth fruzsina 7 évvel ezelőtt
Gombapörkölt receptjét ilyen szemléletesen még nem láttam sehol.! A kivitelezéssel még várnom kell addig, mig a kijózanitó elérhető közelségben lesz. Köszi!
Szakács Irén 7 évvel ezelőtt
Jópofa a recept leírásod!

Hasonló Receptek

Magazin