Elkészítés: A hagymát és a gombát felkockázzuk (iszunk egy korty sört vagy bort). A hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, amikor megpirult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és 2 kávéskanál pirospaprikát adunk hozzá, majd elkeverjük (egy korty...). Az ínycsiklandozó piros alapba beletesszük az összevágott gombát, és 1-2 percig dinszteljük (egy korty...), majd kb. 2 dl vizet ráöntünk, beledobjuk a babérleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, tehetünk bele fokhagymát is ( egy korty...). A tejfölt csomómentesre keverjük. Amikor a gomba megpuhult, levesszük tűzről, és a tejfölt hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre 4-5 percre, közben kevergetjük, mert könnyen odaéghet. Ha kész, a fazék fölé hajolva mélyet szippantunk remekművünk gőzéből, majd iszunk egy nagy kortyot. Nokedlit ajánlok köretnek hozzá. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre