Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-fokhagymás gombakalapok

MME MME
5 4.7/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megmosom, kalapjukról a bőrt lehúzom. A szárukat kiszedem, ezeket apró csíkokra vágom. A hagymát kockákra vágom, és a csíkokra vágott gombaszárral együtt egy serpenyőben megpárolom. Sózom, borsozom, majd petrezselymet szórok rá. A tűzről levéve 1-2 gerezd fokhagymát nyomok bele, majd annyi tejfölt adok hozzá, hogy tölthető masszát kapjak.
Egy tűzálló tálat kivajazok, és belerakom a gombakalapokat úgy, hogy lemezkéikkel felfelé legyenek. Sózom, borsozom őket, majd belerakom a tejfölös-fokhagymás masszát. Alufóliával letakarom, és sütőben addig sütöm, amíg megpuhulnak. Utána leveszem az alufóliát, és kicsit rápirítom a tölteléket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss