Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verem. A tejfölt elkeverem a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral. Óvatosan összekeverem a tejszínt és a vaníliás tejfölt. Egy stabil krémmasszát kell kapnunk, amit egy öblös edénybe teszünk, elsimítjuk. Rászórjuk kb. fél cm vastagon kekszmorzsát, és erre óvatosan rákenjük az összeturmixolt őszibarackot. A barack leve átpuhítja a kekszmorzsát, de a habot nem áztatja át. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük, és tálaláskor még megszórhatjuk dióval, mogyoróval. Kellemes nyári hideg édesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre