A csirkemellet kb. fél centis csíkokra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
A cukkinit és a patiszont ízlés szerint felkockázzuk, enyhén megsózzuk, szintén hagyjuk egy kicsit állni, majd leöntjük róla a kiengedett levet. Ezután alaposan összekeverjük a befűszerezett csirkemellet a cukkinivel és a patiszonnal.
Egy tepsit, vagy sütőformát kikenünk a vajjal, majd beletesszük a húsos-zöldséges keveréket. A bazsalikomot és a petrezselyemezöldet apróra vágjuk, majd a tejfölhöz adjuk. A zúzott fokhagymát szintén hozzáadjuk, majd enyhén megsózzuk, és alaposan összekeverjük.
Ezután egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő húsos-zöldséges keverékre, majd megszórjuk az apróra vágott snidlinggel. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.