Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös csirkepaprikás bulgurral

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg bulgur
  • 4 db csirke felsőcomb
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej fehérhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek kókuszolaj
  • bors
  • paprika

Elkészítés

    1.  A csirkecombok csontjait kivágjuk, majd mindegyiket félbevágjuk. Megmossuk és félretesszük.
    2. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, majd mellérakjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Amikor már félig megpuhultak, belerakjuk az edénybe a csirkét is. Összekeverjük, majd 3-5 perc múlva megszórjuk pirospaprikával. Újra keverünk rajta, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes fokozaton kb. 45 percig főzzök. 
    3. Ha a hús megpuhult, akkor egy villa, vagy kanál segítségével tányérra szedjük. A hagymás, paradicsomos, paprikás lét pedig összeturmixoljuk. Két kanál tejfölt elkeverünk benne, majd visszahelyezzük a szaftba a husikat, és alacsony hófokon további 5 percig főzzük.
    4. A bulgurt bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Fontos, hogy ne legyen vizes, amikor a húshoz adjuk. Tálaláskor még rakhatunk tejfölt a tányérra.

     PAPRIKÁS CSIRKE GALUSKÁVAL 

    HORVÁT CSIRKEPAPRIKÁS 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin