Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös csirkepaprikás bulgurral

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1.  A csirkecombok csontjait kivágjuk, majd mindegyiket félbevágjuk. Megmossuk és félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, majd mellérakjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Amikor már félig megpuhultak, belerakjuk az edénybe a csirkét is. Összekeverjük, majd 3-5 perc múlva megszórjuk pirospaprikával. Újra keverünk rajta, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes fokozaton kb. 45 percig főzzök. 
  3. Ha a hús megpuhult, akkor egy villa, vagy kanál segítségével tányérra szedjük. A hagymás, paradicsomos, paprikás lét pedig összeturmixoljuk. Két kanál tejfölt elkeverünk benne, majd visszahelyezzük a szaftba a husikat, és alacsony hófokon további 5 percig főzzük.
  4. A bulgurt bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Fontos, hogy ne legyen vizes, amikor a húshoz adjuk. Tálaláskor még rakhatunk tejfölt a tányérra.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss