A karfiolt sós vízben egy kicsit előfőzzük, és egy római tálat kivajazunk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel.
A megmosott, majd szárazra törölt csirkét bedörzsöljük ételízesítővel és sóval, majd a tál aljára teszünk egy sor húst.
A húsra teszünk felkarikázott paprikát és paradicsomot, illetve rózsáira szedett karfiolt, majd meglocsoljuk a tejfölös öntettel, és szórunk rá reszelt sajtot. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a tetejére sajt kerül).
A sütőben 180 fokon kb. másfél óra alatt készre sütjük.
A család kedvence, mert előző nap el lehet készíteni, másnap csak sütni. Nagyon finom, főleg frissen vágott falusi csirkéből! Köretnek vajas túrógaluskát tálalok, esetleg
krumplipürét. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!