Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös csirke római tálban

MME MME
3 3.9/5
90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben egy kicsit előfőzzük, és egy római tálat kivajazunk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel.
  2. A megmosott, majd szárazra törölt csirkét bedörzsöljük ételízesítővel és sóval, majd a tál aljára teszünk egy sor húst.
  3. A húsra teszünk felkarikázott paprikát és paradicsomot, illetve rózsáira szedett karfiolt, majd meglocsoljuk a tejfölös öntettel, és szórunk rá reszelt sajtot. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a tetejére sajt kerül).
  4. A sütőben 180 fokon kb. másfél óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A család kedvence, mert előző nap el lehet készíteni, másnap csak sütni. Nagyon finom, főleg frissen vágott falusi csirkéből! Köretnek vajas túrógaluskát tálalok, esetleg
krumplipürét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss