Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tejfölös csirke nokedlivel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tejfölös csirke nokedlivel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 201
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A tejfölös csirkéhez:
  • 1 egész csirke + 2 db csirkecomb
  • 3-4 evőkanál Vénusz olaj
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • víz

Elkészítés:

(tejfölös csirke):
1.) A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. Az egyik szárnyába beletesszük a zúzáját, a másikba a májat. A csirkemellet 4-be, a combokat 2-be vágjuk. (A farhátat, nyakat, fejet félretesszük a későbbiekre, mondjuk egy leveshez.)
2.) A hagymákat apró kockára vágjuk, és olajon szép üvegesre pároljuk.
3.) Lehúzzuk a tűzről, belekeverünk 2 evőkanál pirospaprikát, és visszatesszük a tűzre. Azonnal rászórjuk a csirkedarabokat, megforgatjuk benne, megsózzuk és hozzákeverjük a pirosaranyat is.
4.) A tűzön egy kicsit átforgatjuk az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. (3/4 részig lepje el!) Közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk kb. fél óra alatt.
5.) Ezután a fedőt levesszük róla, és élénkebb lángon a vizet kicsit elpárologtatjuk úgy, hogy pörköltszerű szaftot kapjunk.
6.) Elkészítjük a habarékot: 1 evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk 2 evőkanál vízzel. Hozzáadunk 2 dl tejfölt, és addig keverjük, amíg krémes lesz.
7.) A tűzről lehúzzuk a húst és behabarjuk a tejföllel, majd takaréklángon hagyjuk, hogy egyet gyöngyözzön az étel, és rögtön tálaljuk. (Nem szabad felforralni, mert összeugrik benne a tejföl!)

(nokedli):
1.) A lisztbe ütjük a tojásokat, megsózzuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
2.) Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, megsózzuk és ha forr a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe a tésztát, és közben óvatosan megkeverjük a nokedliket, hogy ne ragadjanak az edény aljára.
3.) Újraforrás után a nokedlik feljönnek a víz tetejére.
4.) Szűrőkanállal kiszedjük, nagyon gyorsan forró víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük őket.
5.) Olajjal picit meglocsoljuk és összekeverjük, hogy a tészta ne ragadjon össze. Fedővel lefedjük, forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!



morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. május 13. (hétfő) 22:38
    Életem első pörköltje, szuper lett, köszönöm! :)
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával
Sült pulykacomb gombás krumplival Sült pulykacomb gombás krumplival
Gombás-sajtkrémes pizzalepény Gombás-sajtkrémes pizzalepény
Körtés-tejszínes sertésszelet Körtés-tejszínes sertésszelet
Pudingos brownie Pudingos brownie
Falafel II. Falafel II.
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121849_hasaalja-110.jpg Hasaalja, császárhús, dagadó

A hasaalja és a dagadó olyan része a sertésnek, amelyet viszonylag ritkán fogyasztunk, ha nem éppen egy csomag bacont emelünk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

Napi tipp
A sonka főzéséből megmaradt sonkalevet vétek kidobni, inkább készítsünk vele egy jóféle, gazdag levest. A sonkalé kiválóan alkalmas krumplilevesek, bablevesek, különféle ragulevesek alapjának. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept