Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös-cseresznyés kevert

2 4.9/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg cseresznye
  • 2 ek porcukor (+ a szóráshoz)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg

Elkészítés

    1. A cseresznyét kimagozzuk, és összeforgatjuk a fahéjjal és szegfűszeggel elkevert porcukorral.
    2. A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és a sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
    3. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Meggyel és egyéb gyümölcsökkel vegyesen is készíthető.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

gaby53 4 évvel ezelőtt
Örülök kedves Ildi a sikernek, és a véleményed is köszönöm! :) üdv.Gabi
szildi5 4 évvel ezelőtt
Kedves Gaby53! Megsütöttem, már kétszer is, és nagyon finom volt. Köszönöm a receptet. Természetesen az ízesítésen lehet variálni mindenkinek a szája íze szerint. Nekem egy picit sok volt benne a cukor, és másodszorra több citromot tettem a tésztába. Ja, és én meggyel készítettem. Akkora sikere volt, hogy nem rég anyukám is sütött ilyet. A mennyiségről csak annyit (nem tudom, hogy említve van-e tepsi méret) de a gázsütőkhöz tartozó tepsinél kisebbe való ez az adag, különben nagyon lapos lesz. Én is már amikor ki volt keverve a massza, akkor néztem, hogy ez kevés lesz a nagy tepsibe. Szerencsére volt kisebb is. Ez nem kritika, csak észrevétel másoknak. Szóval ajánlom bárkinek, mert nagyon egyszerű, és finom. Üdv, Ildi

Hasonló Receptek

Magazin